Jagten på Mossgård

Her er så Mossgårds jord,  som er det areal,  hvor jeg kan udleve min passion for  jagt. Der er jorden og skovarealet lige bag gården, samt en part af det bevoksede moseareal i baggrunden.

Her er så bagsiden af vores lille “juletræs” plantage, set fra den anden ende af skovstykket. Dette grænser lige op til 9ha. skov, som jeg har lejet, som gør begge områder til et stort sammenhængende areal.

På gården er der ikke langt at gå,  for at jeg kan få min morgenkaffe med jagtriflen ved siden af kaffekoppen

Udsigten fra min jagtstige ved haven er slet ikke så tosset, og her ved denne skovkant snød en stor seksender mig 5 dage i træk ved at komme og forsvinde inden solen stod op.

Sidste år etablerede jeg fodermark langs skovkanten og i den bløde jord mellem det nyspirrede korn mm. observerede jeg ofte spor efter Kronvildt. Der er i skovene omkring gården en bestand på 60-70 dyr.

Her ses den bagerste halvdel af stykket i mosen, med nyopstået sol og dug i græsset, en vidunderlig morgenstemning. Det er her de fleste af mine timer med bukkejagt foregår.

Dette billede af en lille gaffelbuk ca. 100 meter fra stigen, er taget den. 25 maj 2014 en time inden en pæn dimensioneret lille seksender dukkede op mindre end 70 meter fra mig.

Det var denne lille seksender der kom den 25 maj 2014 klokken 8.10 og græssede lige foran mig med siden til i flere minutter, inden den faldt for mit bladskud

Året tidligere 2013 d. 1 juni klokken 7.15 samme sted,  samme stige, blot uge senere på året kom denne lille seksender i fuld fart forbi min kikkert.

Her faldt så  Buk 2015 fra Mossgårds moseområde den 19 maj kl. 21.21… Nu er der igen tid til at koncentrere sig om de øvrige projekter på gården

Denne sæson 2016 blev meget kort, da jeg den 17 maj kl. 6.30 fik denne seksender på kornet. Havde dog ventet 5-10 min. på den noget større rivaliserende buk skulle komme frem og jage denne buk på porten

Det var dog ikke den store ventede buk, men en meget flot opsats med fine dimensioner, måske den flotteste jeg har skudt. Og foderstanden var helt i top.

Her er så moseområdet set ovenfra. Det er her den sidste halvdel af maj måned tilbringes omkring solopgang og solnedgang.

April 2018 fulgte jeg denne buk fra stadiet bast og til fuld udviklet stolt majbuk.

Den 16. maj 5 min før skydetid kom han uventet frem bak en stor blågran. Jeg havde lige sat mig i stolen på gravhøjen og fået justeret skydestigen. Alt dette, efter at have ligget på baksiden af højen i 20 min. og ventet på at rå skulle fortrække sig til skoven. På klokkeslettet fik han en perfekt bladkugle

I andet område kom denne buk frem 128 meter fra skydetårnet, det var anden gang han så ham og med 23 dages mellemrum men denne gang klokken 6.05 d. 2. juli faldt skuddet, der sendte ham direkte til jorden.

16. maj  kl. 5.50 krydsede denne lille seksender mosen og der var igen 2019 buk morgenparaden den 16 maj.

Efter at have fuldt en fin seksender i parrings-mode i 2 uger, blev den en aften jaget på porten af denne 3-4 års buk, som måtte afskydes for at tilbage bringe roen og aftenfreden på Mossgård. Den 1. Juli kl. 4.55 faldt han for min Schultz & Larsen DL classic.