Hunde angst

Karens beretning om Mille:

“Mille er en dansk/svensk gårdhund, som er 8 år gammel. Det er en meget glad og livlig hund, som er ekstrem lærenem, på alle måder, og holder sig absolut ikke tilbage med noget som helst. Men ikke alle hunde er fejlfri, og sådan var det også tidligere med Mille. Vi havde med Mille ligesom mange andre hunde, et stort problem med årsskiftet.

Og det problem vi har haft med den er i december måned og nytårsaften, hvor der affyres nytårsskyts. Den har fra dag et været ekstrem skræmt. Den ryster voldsomt, den gisper, tisser inde og kan næsten ikke stå på benene. Vi har været meget ulykkelige over det, vi har fulgt alle de gode råd med tryghed, høj musik, nedrullede gardiner, vi har stillet kurven under sofabordet og lagt en stor dug der hang langt ned over siderne, så den ikke kunne se lysglimtene.

Efter 2 år på denne måde, tyede vi til beroligende medicin (benzodiazepin) i samråd med dyrlægen. Det hjalp lidt på rystelserne, men på trods af en pæn stor dosis, var den vågen hele aftenen, og næste dag var den “skrupkulret”. Løsningen på problemet kom helt uventet. Jeg var på kursus i forbindelse med mit arbejde, her snakkede jeg med Dorte som PÅSTOD at hun kunne hjælpe os. Det lød vældig lovende, men jeg lagde jo ikke skjul på, at det havde jeg meget svært ved at tro.

Hun fortalte mig om en CD, som de havde kendskab til, som kunne vænne hunde til alle forskellige lyde. Det lød meget spændende, og vi var selvfølgelig interesserede i at prøve, da det vist også var det eneste, som vi ikke havde prøvet. Vi begyndte “træningen” i sensommeren, vi startede med at afspille CD’en ved meget lav styrke, og Mille var aldrig alene når vi afspillede den.


Den var meget opmærksom på lydene, men den var ikke bange, og efterhånden som vi havde afspillet den flere gange, og skruet op for styrken reagerede den kun ved at kigge op på højtalerne, hvor lyden kom fra, og så lagde den sig om på den anden side og sov videre. Vi var dog ret sikre på, at når “lydene” vil komme udefra i nytåret, vil den kunne skelne dem fra dem i højtalerne, men det gjorde den IKKE. Her i juledagene hvor der blev skudt lyttede den og var opmærksom, men ikke bange. Nytårsaftensdag gik vi en lang tur, for at gøre Mille fysisk træt.

Som dagen skred frem, og der blev mere og mere skyderi, var vi meget opmærksomme på reaktionerne, (pillerne var i beredskab), men den var fortsat rolig. Om aftenen var den fortsat rolig, den spiste sin mad, den sov i sin kurv og den hverken gispede eller rystede, og den fik ikke medicin. Som billederne også viser, er den jo ganske tilpas og afslappet. Vi er virkelig imponerede, og meget glade. Vi har nok afspillet CD’en 25-30 gange. Kæmpe stort tak til Dorte”.

Her er Mille, sovende denne nytårs aften mens overgangen fra til det ny år fejres på livet løs….
Hvorfor gør problemerne større end de reelt er.
Håber de mange hundeejere med dette problem, vil gøre dette efter…
150-200 kr. koster sådan en CD

Lyde for hvalpe, hunde og deres ejere.

Som hvalpekøber bør alle forlange at hvalpene under deres opvækst har gennemgået denne forbyggende lydtræning
Som vi og heldigvis mange andre hvalpeopdrætter benytter sig af
Når man betaler mange penge for en hvalp må man gerne forlange noget af opdrætteren der udbyder hvalpene til salg

>Der er også en udgivelse ved navn Karups lyd-cd

Hundeejere i stor stil ofre massevis af timer til hundetræning men det er en skam at man ikke som hundeejere ikke vil ofre de få hundrede kroner, samt tænde for cd afspilleren, læse en bog og drikke en kop kaffe for så at slukke for lyd-cd’en en time efter

Hvorfor gør I andre ikke bare som Karen

Tak til Karen for beretningen om MILLE