Belle

Her er så vores første tæve Dina med sit første kuld hvalpe og det var her Belle kom til verdenen.

Belle var en af de 2 mindste i kuldet og får derfor til tider lidt særbehandling. Her spiser de på bryggersbordet…. Poterne og hele hovedet ned i skålen, så er det til at få fat i maden… Det er Cindy sammen med Belle

Så er jeg den eneste der er tilbage og så er det jo dejligt at blive varmet af mor, mens vi tager en lille lur

Hold da op, det troede jeg slet ikke at Belle kunne, når hun nu kun er 12 uger gammel, men det er jo ingen sag…. Det er vist snart på tide at det er Belle, der kommer med på jagt…. Og så kan jeg jo hvile mig hele søndagen !!

Nu er det ved at blive alvor og der trænes på livet løs. Her er det hos Charlochs, hvor Belle var meget populær og kendt som en af de hurtigste apportører på Djursland.Træningen blev altid styret med hård hånd af Ann Charlot Andre, som har en evne til at sige sandheden til alle på holdet.


Der trænes lidt hver dag, 10-15 min og 2 gange om ugen tages den store tur, hvor især tålmodigheden bliver sat på prøve.

Kommunikation mellem hunde og fører er meget vigtig, hold hundens opmærksomhed omkring dig og de opgaver I står foran.

En anden ting, der er meget vigtig, er de LIGE linjer mellem emne og hundeføren. Det er lige ud og lige hjem.
Dette er vigtig for senere dirigering af hunden.

På billedet ses tydeligt hvordan man inviterer hunden hjem i sin fajn, således at ikke er det mindste i tvivl om at opgaven er ved at være løst og hundeføren viser sin glæde

Og når der er afleveret, skal der straks ro på hunden
Dummien af vejen og ro på hunden og det er nemmest med en skuldertaske eller nogle store lommer. Dette er meget vigtig da der ellers nemt bliver forvirring og uro på både hund og fører. derved forsvinder fokus på den egentlige simple opgave, som det nu er at modtage en dummi.

Så er det mor og datter, der er klar til at blive sendt i skoven på en “fællesjagt” Her bærer de sikkerhedsvest, der gør det nemt for skytterne at se hvor hundene befinder sig.

Her kan man tydeligt se effekten af sikkerhedsvesten, der bryder efterårets gyldne farver
Samme effekt vil jo være ved en sort hund i en mørk skovbund

Det som I nu har læst, og den forandring der er set på denne side kommer jo ikke af sig selv. Derimod skal der tålmodighed, og hundredevis af positive trænings timer. Ellers var denne lille hvalp jo heller ikke blevet til noget.